Az iskolában jó gyakorlatként működő robot szakkör, a Lego Robotok ismét versenyre készülnek, ebbe a felkészülésbe nyernek betekintést a testvériskola diákjai . Témaként szerepelt már a versenyen a „Dühöngő természet”. A munkanyelv a versenyeken az angol. Ehhez kapcsolódunk majd 2 angol foglalkozással „Angry Nature” címmel, ahol a természeti katasztrófákról beszélgetünk majd weboldalak segítségével.

1 alkalom 90 perces foglalkozás   

Bevont tanulók száma: 30 fő

Helye: CSONGRÁD Informatika terem

Felelős: Leirerné Katona Ágnes

 

 

  Angry nature  

 

  

Topic: woodland fires, floods, earthquakes,                INTERNET

 

A foglalkozás menete:

 

  1. Párok kialakítása
  2. A weboldal megkeresése: http://www.esa.int/esaKIDSen/SEMD1LXJD1E_Earth_0.html

 

  1. Beszélgetés a természeti katasztrófákról a világban és Magyarországon: A párok önállóan kerestek Magyarországon előforduló természeti katasztrófákat és egészítették ki a weboldal segítségével a leggyakrabban előfordulókkal.

 

  1. Előre megkapták az ismeretlen szavak listáját, mely segítségével először a földrengésekről , azután az árvizekről majd az erdőtüzekről olvashattunk angol nyelven, minden pár témakörönként két-két kérdésre keresett választ a feldolgozás során.

 

  1. A következő feladatot 4 fős csoportokban végezték a gyerekek; a vulkánkitörésekről önállóan kellett információt keresniük az Interneten. 5-6 mondatban megfogalmazták a fontosabb adatokat a természeti katasztrófáról és beszámoltak a többi a csoportnak.

 

  1. „Time for a quiz on natural disasters!” Kvízjáték a fentebb említett weboldalon, egyénileg.

 

  1. Játék:Volcanoes : puzzle