Kerékpártúrát szerveztünk 2014. szeptember 26-án a csanyteleki testvériskolásoknak és a mi diákjainknak. A cél a testmozgás és sportolás mellett a kapcsolatok ápolása és a kikapcsolódás volt.
A diákjainkkal kerékpárral a csanyteleki iskolások elé mentünk, akik a saját iskolájukból szintén biciklivel indultak hozzánk a Tisza gáton. A két csapat Felgyő magasságában találkozott egymással. Ott visszafordultunk és együtt tekertünk vissza Csongrádra. Az első megálló a csodálatos szépségű Körös-toroki stand volt, ahol a nagy homokparton együtt játszottunk. A bátrabbak még a Tisza vizébe is belemerészkedtek. Olyan jól érezték magukat, hogy alig bírtuk rávenni őket a továbbindulásra.
Ezután a következő állomás az Ellésparti monostor volt. Ez a helyszín még a csongrádi diákok számára is újdonság volt, mivel igaz, hogy nincs messze a várostól  – 4 kilométerre-  de elég eldugott helyen található, ezért még sokat nem látogatták meg. Egyik diákunk egy rövid kis előadással készült a monostor múltjával kapcsolatban, hogy a történetével mindenki megismerkedhessen.  Tehát a sportolás mellett egy kis szellemi táplálékot is kaptak, tanultak egy kis történelmet is.
Visszaérve a városba már várt ránk az előre megrendelt pizza és üdítő, amit a gyerekek nagy élvezettel elfogyasztottak, mivel éhesek voltak a sok testmozgás miatt. Ezután elbúcsúzott egymástól a két iskola. Olyan jól sikerült ez a kis kirándulás, hogy megegyeztünk, hogy még többször sort kerítünk rá.