A Magyar Kultúra Napján a programba bevont tanulók lehetőséget kapnak arra, hogy a mese- és prózamondás területén megmutassák tehetségüket.

Cél: Amíg az Internet és a média nem hálózta be a hétköznapjainkat, addig a könyv jelentette szinte az egyedüli szórakozást és tudásforrást. Mára sajnos egyre kevesebb gyerek választja a könyvek varázslatos világát, ezért alapvető célunk, hogy minél több gyermek olvasson és ismerje meg a jobbnál jobb irodalmi alkotásokat és élményt nyújtsanak egy-egy irodalmi alkotás megismerésével, megismertetésével, önmaguknak és másoknak egyaránt (képek).

Bevont tanulók száma: 45 fő

Helyszín: Csongrád

Felelős: Leirerné Katona Ágnes

 

A megvalósítás terve:

 

A bevont diákok körében hirdetjük a programot, azzal a kikötéssel, hogy ez alkalommal Fekete István és Lázár Ervin műveiből választhatnak a tanulók. A zsűri az értékelés során elsősorban azt veszi figyelembe, hogy a diákok hogyan választottak művet, az mennyire illik személyiségükhöz, mennyire értették meg a szöveget és hogyan adják azt elő.

A verseny során büfé működik és lehetőség lesz a végén egy közös beszélgetésre a művek kapcsán.

A rendezvényt a szülők, pedagógusok egyaránt látogathatják.

 

Megvalósítás:

Időpont: 2014.01.22.

Helye: BJG Könyvtára

Résztvevők: 5-6. osztályosok

Témakör: Fekete István és Lázár Ervin művei

Zsűri: Kissné Kocsis Marianna

          Postáné Pető Györgyi

          Leirerné Katona Ágnes

 

 

Előzetesen kiválasztott szöveget adták elő, megengedett volt a felolvasás is. Az értékelés alapját az előadásmód és az egyéniségéhez illő kiválasztás adta. A rendezvényt szabadon látogathatták a diákok és a szülők is.

A verseny alatt büfé működött, pogácsát, teát és málnaszörpöt kaptak a versenyzők és a vendégek.

A résztvevők mindannyian kaptak könyvjutalmat.

A hangsúly az olvasás szeretetének erősítésén, az egymásra figyelésen és az egymás sikereinek örülni tudás képességének fejlesztésén volt.